Projects Maintain To Profit Renovations are proud of

Stunning kitchen remodel in Papatoetoe


Address

Papatoetoe Kitchen Remodel Sometimes when we look at a space we can see the potential to optimize the flow and increase the value of a home. The kitchen at this home in Papatoetoe was originally in a separate room. The owner wanted an open plan living area with the kitchen included. Instead of removing the wall we completely moved the kitchen over. We closed off an outdoor window and blocked th doorway to the original kitchen. We were able to optimize a smaller living area and also create an additional bedroom. The new kitchen had vaulted ceilings which made the space feel bigger. We used white cabinetry, engineered stone bench tops and tiles also made the space more open. The kitchen was installed with German made hardware and soft closing hinge we polished the beautiful New Zealand native Rimu flooring throughout the kitchen-living area and also in the newly created room. The villa style home is perfectly suited to the polished wood floors and the finish brought a  sense of togetherness to the overall feel of this beautiful period home.       At Maintain to profit South East Auckland we pride ourselves on delivering quality renovations This is what our customer had to say You know it’s a great reno when you felt it’s money well spent. Ramin and his team were extremely professional, patient, articulate and responsive in their communication. The work was delivered on time and of quality. I would definitely recommend Ramin to any friend or family without a doubt. Thank you for your efforts in completing this reno for me till the next one!

Stunning kitchen remodel in Papatoetoe

Papatoetoe Kitchen Remodel

Sometimes when we look at a space we can see the potential to optimize the flow and increase the value of a home. The kitchen at this home in Papatoetoe was originally in a separate room.

The owner wanted an open plan living area with the kitchen included. Instead of removing the wall we completely moved the kitchen over. We closed off an outdoor window and blocked th doorway to the original kitchen. We were able to optimize a smaller living area and also create an additional bedroom.

The new kitchen had vaulted ceilings which made the space feel bigger. We used white cabinetry, engineered stone bench tops and tiles also made the space more open. The kitchen was installed with German made hardware and soft closing hinge we polished the beautiful New Zealand native Rimu flooring throughout the kitchen-living area and also in the newly created room. The villa style home is perfectly suited to the polished wood floors and the finish brought a  sense of togetherness to the overall feel of this beautiful period home.

 

 

 

At Maintain to profit South East Auckland we pride ourselves on delivering quality renovations

This is what our customer had to say

You know it’s a great reno when you felt it’s money well spent. Ramin and his team were extremely professional, patient, articulate and responsive in their communication. The work was delivered on time and of quality. I would definitely recommend Ramin to any friend or family without a doubt. Thank you for your efforts in completing this reno for me till the next one!

Kitchen Renovation Howick


Address

Opening the area The owners at this property wanted to open up their kitchen and dining room to create more light and better flow between the rooms. We were able to remove the non structural nib wall to open the area without a council consent. It's always good to check with a professional to see if removing a wall will require consent. Removing a structural wall could destroy your home. The cupboard space was retained by keeping the lower cabinets for storage. A breakfast bar was installed, ideal for entertaining. We uplifted the existing flooring and replaced it with a high quality laminate throughout the kitchen, dining and living. We removed the wallpaper and gave the rooms a fresh coat of paint. The customer opted for a modern looking kitchen with textured tile splash back off set by stylish Edison bulb lighting The appliances selected were black and matching black tapware. Check out the before and after pictures of this stylish renovation +3

Kitchen Renovation Howick

Opening the area

The owners at this property wanted to open up their kitchen and dining room to create more light and better flow between the rooms. We were able to remove the non structural nib wall to open the area without a council consent. It’s always good to check with a professional to see if removing a wall will require consent. Removing a structural wall could destroy your home.
The cupboard space was retained by keeping the lower cabinets for storage. A breakfast bar was installed, ideal for entertaining. We uplifted the existing flooring and replaced it with a high quality laminate throughout the kitchen, dining and living. We removed the wallpaper and gave the rooms a fresh coat of paint.
The customer opted for a modern looking kitchen with textured tile splash back off set by stylish Edison bulb lighting
The appliances selected were black and matching black tapware.
Check out the before and after pictures of this stylish renovation
+3

Successful Renovations at Seakens Way Glen Eden


Address

We had the opportunity to renovate the full interior of this home. The owners wanted to create an open plan kitchen and living space. When we made our inspection, we could see how beneficial this would be to the space. Our inspection revealed that the wall in question was load bearing and therefore required council consent. Our architects drew up the drawings and applied for the consent and then our builders installed 4.5m Flitch beam to bare the   of the rafters so that the space could be opened. We fully removed the wallpaper from the interior of the house and plastered and painted the walls throughout. There were some areas  We removed the flooring throughout the home and supplied new carpets and vinyl. The owners opted to remove the fireplace and replace with a heat pump. The was an issue with dampness in the basement so we applied waterproofing to the floors and back walls to stop the damp coming in. By applying waterproofing to the basement it stops the issue of moisture ingress. It is fairly common to see homes with this issue when the basement has been dug into the ground. The waterproofing solution is the best way to protect the contents from damp. In some cases extra external drainage can also help. Throughout the home we installed PVC double glazing windows and doors for added insulation and a clean and modern look. We installed in wall insulation and ceiling insulation by pumping it in. For the ceiling we had to lift the roofing and pump it in underneath because of the type of ceilings in the house. We completely renovated the bathroom…

Successful Renovations at Seakens Way Glen Eden

We had the opportunity to renovate the full interior of this home. The owners wanted to create an open plan kitchen and living space. When we made our inspection, we could see how beneficial this would be to the space. Our inspection revealed that the wall in question was load bearing and therefore required council consent. Our architects drew up the drawings and applied for the consent and then our builders installed 4.5m Flitch beam to bare the   of the rafters so that the space could be opened.

We fully removed the wallpaper from the interior of the house and plastered and painted the walls throughout. There were some areas  We removed the flooring throughout the home and supplied new carpets and vinyl. The owners opted to remove the fireplace and replace with a heat pump.

The was an issue with dampness in the basement so we applied waterproofing to the floors and back walls to stop the damp coming in. By applying waterproofing to the basement it stops the issue of moisture ingress. It is fairly common to see homes with this issue when the basement has been dug into the ground. The waterproofing solution is the best way to protect the contents from damp. In some cases extra external drainage can also help.

Throughout the home we installed PVC double glazing windows and doors for added insulation and a clean and modern look. We installed in wall insulation and ceiling insulation by pumping it in. For the ceiling we had to lift the roofing and pump it in underneath because of the type of ceilings in the house.

We completely renovated the bathroom installing new bath with a shower over it with a bath screen and replaced both the upstairs and downstairs toilets. We installed a single wall mount vanity and mirror.

We completely replaced the kitchen with standard white melamine cabinets, installed with German made hardware. The kitchen was fitted with soft close hinges and drawers and recessed handles. We supplied black granite benchtop and white subway tiles and the overall look is clean and fresh and suited to the black and white colour scheme the client wanted.

For more exciting renovation we have created the video.

Full Home Renovation In Ryburn, South East Auckland


Address

Another renovation by our South East Auckland renovations team, this time in Ryburn with a full home renovation including kitchen rebuild, bathroom restoration and living room area. These are the photos before the renovation, and as you can see, the time had come for an update. The styling of the home was very outdated, and was beginning to get run down. The appliances were also up for a change so this was the perfect time to get everything sorted.   Our renovations team went in there with the new design and a determination to create the perfect home for the owners. Everything from top to bottom was redone, including ceiling, floor and walls. New paint, new flooring, new appliances, and new furnishings all went in. This was the final result: After the renovation was completed, we received this letter from the owner: “I’d like to once again thank you and your team for the exceptional finish on the renovations. I have had a lot of great comments from friends and family. Your attention to detail is amazing. Your quick dealings with any changes and concerns was fantastic. Great work Thanks. Much appreciated Linda Walsh” We could this home renovation a complete success and would like to help you turn your dream renovation into a reality. Speak to our team today to get started on your project.

Full Home Renovation In Ryburn, South East Auckland

Another renovation by our South East Auckland renovations team, this time in Ryburn with a full home renovation including kitchen rebuildbathroom restoration and living room area.

These are the photos before the renovation, and as you can see, the time had come for an update. The styling of the home was very outdated, and was beginning to get run down. The appliances were also up for a change so this was the perfect time to get everything sorted.

 

Our renovations team went in there with the new design and a determination to create the perfect home for the owners. Everything from top to bottom was redone, including ceiling, floor and walls. New paint, new flooring, new appliances, and new furnishings all went in. This was the final result:

After the renovation was completed, we received this letter from the owner:

“I’d like to once again thank you and your team for the exceptional finish on the renovations. I have had a lot of great comments from friends and family. Your attention to detail is amazing. Your quick dealings with any changes and concerns was fantastic. Great work Thanks.
Much appreciated
Linda Walsh”

We could this home renovation a complete success and would like to help you turn your dream renovation into a reality. Speak to our team today to get started on your project.

Clover Park South East Auckland Renovation


Address

Address

Meeting the needs of our clients Full home renovation Clover Park Our clients wanted to update their parents home in Clover Park, Manukau. The main briefing was to make sure that the finished project would meet the needs of the older couple who lived there. The space needed to be easy to keep clean and also accessible and optimise the family health. This is a well loved family home and the renovation would help update the functionality, style and flow. The kitchen The existing kitchen was small, it was closed in by a partition wall between it and the dining space. Our first step was to remove the partition wall and create an open plan kitchen, living and dining room. Removing the partition optimised the usable space in the kitchen and creates clear line of site throughout. Installing high quality wet area laminate flooring ensures that the floor was easy to clean yet remained attractive in the lounge and dining. Taking out a wall can mean losing some upper cupboard space however we made up for it by using the back wall. We installed a kitchen island and now the kitchen has much more usable space than before. The kitchen is a high quality white embossed kitchen with recessed handles boasting soft closing drawers and cupboards. The bench top is made from engineered stone and has been custom made for the space. Before the wall was removed ^   The bathroom The bathroom The existing bathroom was in need of updating. The space was reduced by a cupboard which was accessed from the hallway. We removed the cupboard and rearranged the bathroom to create ample…

Clover Park South East Auckland Renovation

Meeting the needs of our clients

Full home renovation Clover Park Our clients wanted to update their parents home in Clover Park, Manukau. The main briefing was to make sure that the finished project would meet the needs of the older couple who lived there. The space needed to be easy to keep clean and also accessible and optimise the family health. This is a well loved family home and the renovation would help update the functionality, style and flow.

The kitchen

The existing kitchen was small, it was closed in by a partition wall between it and the dining space. Our first step was to remove the partition wall and create an open plan kitchen, living and dining room. Removing the partition optimised the usable space in the kitchen and creates clear line of site throughout. Installing high quality wet area laminate flooring ensures that the floor was easy to clean yet remained attractive in the lounge and dining. Taking out a wall can mean losing some upper cupboard space however we made up for it by using the back wall. We installed a kitchen island and now the kitchen has much more usable space than before.

The kitchen is a high quality white embossed kitchen with recessed handles boasting soft closing drawers and cupboards. The bench top is made from engineered stone and has been custom made for the space.

Before the wall was removed ^

 

The bathroom

The bathroom The existing bathroom was in need of updating. The space was reduced by a cupboard which was accessed from the hallway. We removed the cupboard and rearranged the bathroom to create ample room for all the bathroom fixtures. The custom build frameless shower was an important edition to help make the access suitable in the future for the older owners. The floor to ceiling tiles in the classic black and white colour scheme have ensured that this renovation will be long lasting.

 

The bathroom before

 

 

The whole house

Throughout the home we plastered and painted the walls, replaced the flooring and updated the laundry with a new tub and custom made benchtop. We installed new wardrobes for added storage and modernised the home. Externally we repainted the house and built a large entertainers deck.

The clients we delighted with the results. It was an absolute honour to be able to work on such an awesome turnaround project.