Clover Park South East Auckland Renovation

Meeting the needs of our clients

Full home renovation Clover Park Our clients wanted to update their parents home in Clover Park, Manukau. The main briefing was to make sure that the finished project would meet the needs of the older couple who lived there. The space needed to be easy to keep clean and also accessible and optimise the family health. This is a well loved family home and the renovation would help update the functionality, style and flow.

The kitchen

The existing kitchen was small, it was closed in by a partition wall between it and the dining space. Our first step was to remove the partition wall and create an open plan kitchen, living and dining room. Removing the partition optimised the usable space in the kitchen and creates clear line of site throughout. Installing high quality wet area laminate flooring ensures that the floor was easy to clean yet remained attractive in the lounge and dining. Taking out a wall can mean losing some upper cupboard space however we made up for it by using the back wall. We installed a kitchen island and now the kitchen has much more usable space than before.

The kitchen is a high quality white embossed kitchen with recessed handles boasting soft closing drawers and cupboards. The bench top is made from engineered stone and has been custom made for the space.

Before the wall was removed ^

 

The bathroom

The bathroom The existing bathroom was in need of updating. The space was reduced by a cupboard which was accessed from the hallway. We removed the cupboard and rearranged the bathroom to create ample room for all the bathroom fixtures. The custom build frameless shower was an important edition to help make the access suitable in the future for the older owners. The floor to ceiling tiles in the classic black and white colour scheme have ensured that this renovation will be long lasting.

 

The bathroom before

 

 

The whole house

Throughout the home we plastered and painted the walls, replaced the flooring and updated the laundry with a new tub and custom made benchtop. We installed new wardrobes for added storage and modernised the home. Externally we repainted the house and built a large entertainers deck.

The clients we delighted with the results. It was an absolute honour to be able to work on such an awesome turnaround project.